Squid Game folosit de hackeri pentru atacuri cibernetice de Halloween

ATENȚIE! Hackerii au înființat magazine false de produse Squid Game de Halloween pe web, capabile să vă fure banii și să nu vă lase nimic dacă se face o achiziție.

Cercetătorii în domeniul securității cibernetice au emis un avertisment cu privire la o nouă strategie adoptată de infractorii cibernetici care joacă pe popularitatea senzației Netflix Squid Game.

Potrivit companiei de securitate Kaspersky, câteva zeci de fișiere rău intenționate cu nume care conțin referințe la spectacol circulă în prezent pe web, majoritatea fiind concepute pentru a facilita infecțiile secundare cu malware.

Aceste fișiere sunt distribuite în mai multe moduri: prin magazine de aplicații neoficiale, site-uri web rău intenționate, campanii de e-mail și multe altele. Cu Halloween-ul la doar câteva zile distanță, infractorii cibernetici operează și magazine de costume false Squid Game, concepute pentru a fura date personale și detalii ale cardurilor bancare. Având în vedere cererea pentru mască iconică și costum pe bază de salopetă, acesta este de așteptat să fie un vector de atac deosebit de reușit în zilele următoare.

Așadar, atenție la e-mailuri care împing costumele de Halloween cu tema Squid Game, jocuri online și chiar previzualizări ale unui potențial al doilea sezon. Acestea ar putea conține programe malware periculoase.

Furnizorul de antivirus Kaspersky spune că hackerii au exploatat fandom-ul Squid Game prin răspândirea internetului cu fișiere rău intenționate și escrocherii de tip phishing care pretind că fac parte din serialul TV coreean.

„Din septembrie până în octombrie 2021, cercetătorii au găsit câteva zeci de fișiere rău intenționate pe web cu nume care menționează Squid Game”, spune Kaspersky. „Amenințările descoperite care prezintă drept conținut legat de Squid Game includ troieni, adware, fluxuri false și chiar oferte frauduloase de costume de Halloween.”

Tactica nu este o surpriză; hackerii profită în mod obișnuit de cea mai recentă modă – fie că este vorba despre un blockbuster de la Hollywood, un album muzical sau un joc pentru computer – toate pentru a păcăli victimele nebănuite să descarce malware.

Pentru a evita să deveniți o victimă, spun experții Kaspersky, ar trebui să verificați întotdeauna autenticitatea site-urilor web înainte de a oferi informații personale și să descărcați numai filme și alte fișiere de pe site-urile oficiale. Verificați de două ori adresele URL și ortografia numelui companiei pentru a vă asigura că nu vă îndreptați către un site falsificat.

Evitați linkurile care promit acces exclusiv sau timpuriu la conținut. Dacă pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că este. Acordați atenție extensiilor fișierelor pe care le descărcați. De exemplu, un fișier video nu va avea niciodată extensia .exe sau .msi. De asemenea, puteți utiliza software de securitate care identifică atașamentele rău intenționate și blochează site-urile de phishing. 

CITEȘTE ȘI: Hackerii ar putea folosi camera telefonului Android pentru a vă spiona

Articole înrudite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button