Sfaturi de alegerea unei huse de telefon
Atunci când achiziționezi un nou telefon, te întrebi cum să alegi husa potrivită care să-i ofere protecție maximă. Cea mai comună problemă care aduce clienții în atelierele de reparații este ecranele de sticlă sparte. Ecranele sunt deosebit de vulnerabile la spargere dacă punctul de impact se află într-un colț al telefonului, unde forța exercitată asupra sticlei este mai concentrată. Așa că trebuie luat serios în calcul pe ce huse de telefon dai banii, pentru că riști să iei „țeapă”. Nu ai vrea ca după doar câteva zile de folosință să ai smartphone-ul zgâriat sau, mai rău, spart.
În continuare, aveți câteva criterii de care trebuie să ții cont când cumperi o husă pentru mobil.
Cum să alegi husa potrivită pentru telefon
Cel mai important criteriu în alegerea unei huse de telefon este compatibilitatea. Husa trebuie să se fixeze perfect pe conturul carcasei telefonului, pentru a oferi protecție acestuia. Dacă nu îmbracă bine telefonul, husa va sări la scăparea acestuia din mână. Câțiva milimetri în plus contează foarte mult!
Iată câteva sfaturi importante pe care trebuie să le iei în alegerea unei huse pentru telefon:
- verifică dimensiunile și vezi dacă husa este compatibilă cu modelul de telefon pe care îl ai
- asigură-te că se pliază bine pe telefon și nu obturează microfonul, difuzorul, camera foto, slotul de jack și slotul de încărcare al mobilului
- îndreaptă-ți atenția către huse de telefon create exclusiv pentru modelul tău de smartphone
- orientează-te după o husă care să aibă aderență pentru a nu aluneca ușor din mână sau de pe o suprafață înclinată
- alege-ți husa de protecție și în funcție de jobul pe care îl ai (antișoc, cu rezistență mărită la șocuri mecanice sau rezistență la apă)
Tipuri de huse de protecție pentru telefon
- Capace de protecţie – sunt fabricate din plastic sau alte materiale rezistente și sunt cele mai preferate deoarece sunt foarte ușor de personalizat; au dezavantajul că acoperă doar spatele telefonului, ecranul fiind expus riscului de zgâriere sau spargere
- Huse tip bumper – sunt fabricate din silicon sau plastic mai moale și sunt folosite pentru a proteja spatele și marginile telefonului. Acestea sunt foarte bune pentru protecția zilnică a mobilului, însă nu conferă o rezistență sporită la căderea dispozitivului de la o înălțime mai mare de un metru.
- Huse tip carte – sunt fabricate din piele naturală sau sintetică și au două coperte care îmbracă spatele și fața telefonului. Sunt considerate mai elegante datorită texturii materialului, iar unele dintre ele au spațiu dedicat și pentru cărți de credit, cărți de vizită, etc.
- Huse antișoc – sunt fabricate din mai multe materiale și combină, de exemplu, rezistența policarbonatului cu calitatea siliconului pentru a absorbi șocurile. Sunt excelente pentru cei care lucrează în domeniul construcțiilor, însă sunt în dezavantaj în ceea ce privește estetica față de alte modele de huse.
- Huse cu acumulator încorporat – aceste modele de huse pentru telefoane sunt ideale pentru cei care călătoresc sau pleacă în concediu deoarece dublează durata de utilizare a smartphone-ului. Dezavantajul lor este că măresc dimensiunile mobilului făcându-l inconfortabil.
CITEȘTE ȘI:
- Galaxy SmartTag: Caracteristici, preț și disponibilitate în România
- De ce încărcarea telefonului peste noapte este rea
- Samsung Galaxy A33 5G, un telefon de gamă medie la preț mic
- Telefon OnePlus 10 Pro – lansare, specificații și preț
- Realme GT 2 Pro, primul telefon din lume cu cameră cu microscop