Samsung S22 Ultra: Top 10 caracteristici
Aruncăm o privire la cele mai bune caracteristici ale Samsung Galaxy S22 Ultra. Cum se compară cu S21 Ultra și înlocuiește seria Galaxy Note?
Samsung Galaxy S22 Ultra este, probabil, cel mai așteptat telefon pilot Android din 2022. Dispozitivul începe la același preț ca predecesorul său S21 Ultra, dar vine cu câteva îmbunătățiri notabile.
În timp ce noul design este cea mai aparentă schimbare, există multe alte upgrade-uri care nu sunt la fel de evidente. Să aruncăm o privire la top 10 caracteristici ale Samsung Galaxy S22 Ultra.
1. S Pen încorporat
S22 Ultra este primul dispozitiv din seria S care vine cu un S Pen încorporat, imitând seria Galaxy Note. Având în vedere similitudinile tot mai mari dintre seria S și seria Note, Samsung a decis în sfârșit să le fuzioneze pe cele două.
S Pen-ul permite o experiență de scriere și schiță lină, cu o latență de doar 2,8 milisecunde, care nu se poate distinge practic de scrierea pe hârtie. De asemenea, vine cu tot felul de caracteristici mici, dar ingenioase, pentru a vă crește productivitatea.
Alături de telefonul în sine, stiloul este și certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf.
2. Cel mai strălucitor afișaj de până acum cu LTPO 2
Samsung S22 Ultra are cel mai strălucitor afișaj de pe orice smartphone de până acum, cu o luminozitate maximă de 1750 nits. Aceasta este o luminozitate mai mult decât suficientă pentru utilizarea de zi cu zi, chiar dacă petreci mult timp în aer liber. Dar sub lumina directă a soarelui, pur și simplu maximizarea luminozității poate duce uneori la o pierdere a calității imaginii, făcând ca negrul adânc să pară spălat și culorile estompate.
Pentru a rezolva acest lucru, Vision Booster vă va mapa întregul afișaj și va îmbunătăți culoarea și lumina în modul corect pentru a minimiza acest efect. De asemenea, afișajul vine cu tehnologia LTPO 2.0 care poate reduce rata de reîmprospătare de la 120 Hz până la doar 1 Hz atunci când te uiți la ceva static pentru a economisi durata de viață a bateriei.
3. Patru ani de actualizări Android
Un lucru de care telefoanele Android le-a lipsit întotdeauna în comparație cu iPhone-urile este suportul software îndelungat. În timp ce primul oferă în cel mai bun caz trei ani de actualizări majore ale sistemului de operare, cel de-al doilea prelungește cinci până la șase ani.
Dar cu seria Galaxy S22, Samsung oferă un total de patru ani de actualizări Android. Aceasta înseamnă că dispozitivul tău Galaxy S22 va putea face upgrade la Android 16. Acest lucru vă face mai ușor să vă păstrați dispozitivul mai mult decât ați avea altfel.
4. Procesor nou de 4 nm
Împreună cu patru ani de actualizări de software, primești și un nou chipset de 4 nm. În funcție de locația dvs., acesta este fie Snapdragon 8 Gen 1, fie procesorul intern al Samsung, Exynos 2200. Ambele cipuri sunt incredibil de puternice, pot face mai multe sarcini ca și cum ar fi o simplă simplitate și sunt perfecte pentru jucători și utilizatori cu putere.
Cipul Snapdragon folosește GPU Adreno 730, în timp ce cipul Exynos (realizat în colaborare cu AMD) folosește noul GPU Xclipse 920 bazat pe arhitectura RDNA 2. Pentru referință, aceasta este aceeași arhitectură grafică găsită în PlayStation 5.
Deși cipurile arată rezultate ușor diferite la benchmark-uri, este puțin probabil să observați vreo diferență majoră în performanța din lumea reală.
5. Încărcare rapidă de 45 W
În timp ce S21 Ultra a fost limitat la încărcare rapidă de 25 W, S22 Ultra îl acceptă până la 45 W, iar Samsung spune că vă poate încărca telefonul de la gol la 50% în doar aproximativ 30 de minute. Deși acest lucru s-ar putea să nu fie la fel de impresionant, deoarece am văzut deja unele telefoane chinezești care depășesc 100 W sau chiar încărcare mai rapidă, este totuși un pas în direcția corectă.
6. Optimizarea Snapchat
Trebuie să fi observat că aplicațiile de social media tind să funcționeze mai bine pe iPhone-uri decât pe telefoanele Android. Acest lucru se datorează faptului că ecosistemul iOS este mai standardizat și mai ușor de lucrat, în timp ce ecosistemul Android este mai dezordonat.
Dar pentru gama Galaxy S22, Samsung a încheiat un parteneriat cu Snapchat pentru a optimiza platforma de socializare pentru a profita din plin de sistemul de cameră și de actualizările software ale seriei. Aceasta înseamnă că puteți face fotografii și instantanee video mai clare, cu performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută și, de asemenea, puteți utiliza diferitele camere de pe dispozitivul S22 pentru fotografii mai bune de portret și ultra-larg.
7. Opțiune de stocare internă de 1 TB
S22 Ultra vine, de asemenea, cu o opțiune de stocare maximă de 1 TB, care este disponibilă pentru cumpărare doar pe site-ul oficial Samsung. Din păcate această versiune nu se găsește la comandă în România. Ultima dată când am văzut 1 TB într-un telefon Samsung a fost în 2019 cu S10 Plus. Pentru majoritatea oamenilor, este puțin exagerat, deoarece cel mai probabil nu aveți nevoie de atât de mult spațiu.
Cu toate acestea, pentru jucători, creatori și utilizatori cu putere, acest lucru poate fi util, deoarece puteți descărca jocuri mai intense din punct de vedere grafic, puteți face clic pe nenumărate fotografii și videoclipuri de înaltă rezoluție și puteți stoca tone de filme, emisiuni TV și multe altele. Telefonul nu are slot microSD.
8. O calitate mai bună a imaginii
Experiența de fotografiere pe S22 Ultra este semnificativ mai bună decât predecesorul său. Pentru început, dimensiunea pixelilor este acum cu 123% mai mare, ceea ce înseamnă mai multe detalii și culori mai precise. Obiectivul camerei are, de asemenea, un nano-acoperire antireflex, care ajută lumina să ajungă la senzorul camerei cu mai puține reflexii, furnizându-i mai multe date de imagine pentru o claritate suplimentară.
În plus, de fiecare dată când faceți clic pe fotografie, camera va face de fapt două imagini simultan – una pentru detalii cu senzorul de 108 MP și alta pentru luminozitate cu senzorul de 12 MP – și le va îmbina. Acest lucru are ca rezultat o fotografie generală mai luminoasă și mai detaliată, mai ales atunci când faceți fotografii cu zoom.
9. Stabilizare mai bună și fotografii cu lumină scăzută
Camera principală a lui Samsung S22 Ultra are acum un unghi de corecție cu 58% mai larg pentru o mai bună stabilizare optică a imaginii (OIS). Aceasta înseamnă că obiectivul camerei se poate mișca fizic mai liber pentru a compensa agitația în timpul fotografierii. Acest lucru are ca rezultat fotografii și videoclipuri mai clare.
Dar, uneori, doar a avea un hardware excelent nu este suficient, mai ales când înregistrați videoclipuri noaptea sau în condiții de lumină scăzută. Pentru aceasta, Video Digital Image Stabilization, sau VDIS, folosește software pentru a echilibra videoclipurile dvs. analizând de patru ori datele de mișcare de la tremuratul camerei și ajustând în consecință.
10. Aplicația Expert RAW Camera
Samsung S22 Ultra are și o nouă aplicație pentru cameră numită Expert RAW, care este concepută pentru fotografi profesioniști. Caracteristica vă oferă control deplin asupra obiectivelor camerei, permițându-vă să faceți clic pe fotografii în format brut de 16 biți și să modificați manual setările ISO, balansul de alb, AF și expunere.
Spre deosebire de aplicația implicită pentru cameră, fotografiile pe care le faceți cu această aplicație nu vor pierde datele de imagine și, prin urmare, vor fi extrem de personalizabile. Dacă vă editați adesea fotografiile în Adobe Lightroom, aceasta va fi un răsfăț.
Samsung S22 Ultra este un nou Galaxy Note
Au existat destul de multe zvonuri că Samsung ucide seria Galaxy Note. Și, deși probabil nu vom vedea un nou dispozitiv de la Samsung care să poarte acest nume, Note încă trăiește prin seria Galaxy S sub numele „Ultra” ca fiind cel mai bun pe care Samsung îl are de oferit.
Pentru majoritatea oamenilor, un telefon cu atâta putere este pur și simplu inutil. Dar dacă ești cineva care are nevoie de tot ce este mai bun și intenționează să-ți poarte telefonul timp de cel puțin cinci ani, Samsung S22 Ultra este o opțiune foarte convingătoare pentru a-ți îmbunătăți considerabil productivitatea, jocurile și rețelele sociale.
CITEȘTE ȘI: